Diş Çekim Fiyatları 2023 | GÜNCEL Diş Çekim Ücretleri!

Türk Dişhekimleri Birliği her yıl düzenli olarak fiyat tarifesi yayınlıyor. 2023 diş çekim fiyatları listesi de yayında yer almaktadır. Diş çekimi, herkesin maruz kaldığı bir operasyon olduğu için fiyat araştırması da sıklıkla yapılıyor. Biz de buradan hareketle diş çekim ücreti 2023 listesi hazırladık.
Özellikle çürük diş çekimi fiyatı oldukça merak ediliyor. Çekim ücretleri, dişin niteliğine göre değişmektedir. Diş çekme fiyatları bu tarifeye göre belirlense de kliniklere göre farklı fiyatlandırmalar da söz konusudur.
Özelde diş çekimi fiyatı ne kadar? Detayları bu içerikte bulabilirsiniz. O halde fazla uzatmadan detaylara geçelim…
Diş Çekim Fiyatları 2023 – GÜNCEL

Diş çekimi ücreti 2023 yılında TDB’ye göre belirlenmiştir. Fiyatlar, dişin niteliğine ve durumuna göre değişiklik göstermekle beraber taban olarak belirlenmiştir. İşte detaylar…
Diş çekim fiyatları 2023 senesinde şu şekildedir;
İşlem Fiyat Diş Çekimi 655,00 ₺ Komplikasyonlu Diş Çekimi 1.260,00 ₺ Gömülü Diş Operasyonu 2.280,00 ₺ Gömülü Diş Operasyonu (Kemik Retansiyonlu) 2.675,00 ₺
20’lik diş çekimi fiyatını merak edenler için: 20’lik Diş Çekim Fiyatları
Diş çekimi ücreti, çekimi yapılacak dişin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle ne tür bir çekim yapılacağı doktor kontrolünden sonra belli olmakta ve fiyatlandırma netleşmektedir.
1- Diş Çekme Fiyatları 2023
Diş çekme fiyatları, normal dişler için uygun bir şekilde belirlenmiştir. Ancak gömülü diş gibi komplikasyonlu durumlar söz konusuysa fiyatlar biraz daha yükselmektedir. Güncel diş çekim ücreti şu şekildedir;
- Diş çekim fiyatları 2023: 655,00 ₺’dir.
2- Komplikasyonlu Diş Çekimi Fiyatları
Komplikasyonlu diş çekimi, çürük vb. durumlara göre belirleniyor. Yani dişinizde çürük varsa ve durum kötüyse, biraz daha uğraştırıcı bir işlem gerekmektedir. Bu durumda fiyatlar şu şekilde belirlenecektir;
- Çürük diş çekimi fiyatı: 1.260,00 ₺
3- Gömülü Diş Çekim Fiyatları

Gömülü diş operasyonlarında süreç daha uzun olmaktadır. Gömülü diş çekimi daha uzun uğraşlar gerektirdiği için fiyatı da daha yüksektir. Genel olarak fiyat bilgileri şu şekildedir;
- Gömülü diş çekimi fiyatı: 2.280,00 ₺
- Retansiyonlu gömülü diş çekimi fiyat: 2.675,00 ₺’dir.
Öneri içerik: Diş Estetiği Fiyatları 2023
Özelde Diş Çekimi Ne Kadar 2023?
Yukarıda verilen fiyat bilgileri özel klinikler için de geçerlidir. Bu nedenle kliniklerin taban fiyat uygulamaları bu şekilde gerçekleşecektir. Ancak bazı kliniklerde farklı fiyat uygulamaları olabilmektedir. Bundan dolayı öncelikle kliniğinizi belirlemeli ve sonrasında iletişime geçerek fiyat bilgisini almanız gerekiyor.
Devlette Diş Çekim Ücreti 2023
Diş çekimi, eğer SGK kapsamındaysanız devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde yapılmaktadır. Birçok diş operasyonu devlette ücretsiz bir şekilde yapılıyor. SGK kapsamında olmadığınız zaman yukarıdaki fiyatlar geçerli olacaktır. Anlaşmalı resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında SGK kapsamında çekim ücretleri karşılanmaktadır.
Çürük Diş Çekimi Ne Kadar 2023?
Çürük diş çekimi, komplikasyonlu diş operasyonları sınıfına girmektedir. Bu nedenle fiyatları da standart diş çekim ücretinden farklıdır.
- Komplikasyonlu çürük diş çekimi: 1.260,00 ₺
- Gömülü çürük diş çekimi: 2.280,00 ₺ – 2.675,00 ₺
Diş Çekme Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Diş çekim fiyatları özel ve devlet hastanelerine göre farklılık gösterebilir. Aynı zamanda dişin ağızda gömük olmasına, dişlerin kist içerisinde yer almasına göre de fiyatlar değişkenlik gösterebilmektedir. Diş çekiminin ne kadar tutacağı hekim tarafından belirlenir.
Dişin kırılması, iltihaplanması ya da çürümesi gibi durumlarda birden fazla diş çekimi yapılabilir. Böyle durumlarda diş çekim fiyatları değişebilmektedir. Bunlara ek olarak;
- Hastanın çekilecek diş sayısına,
- Çekim sonrası yapılacak tedaviye,
- Çekim için cerrahi gerekip gerekmediğine,
- Diş kliniği ortamına,
- Diş hekiminin deneyim süresine,
- Diş çekilme nedenine,
- Diş çekimlerinde kullanılan malzemelere,
- Dişin genel durumuna,
- Diş çekimi öncesi uygulanan muayene işlemlerine,
- Farklı tedaviler ya da çürük sebebiyle şart görülen diş çekimlerine göre fiyatlar farklılık göstermektedir.
Öneri içerik: Diş Köprü Fiyatları 2023
Diş Çekimi Hakkında
Diş çekimi işlemi en basit tabiriyle dişin kemikten çıkarılması işlemidir. Diş çekimi, bir diş hekimi veya ağız cerrahı tarafından anesteziyle gerçekleştirilen, ayakta tedavi prosedürü olarak yapılan, dişin kemikteki yuvasından cerrahi müdahale ile çıkarılması işlemine verilen isimdir. Bu işlem, çeşitli durumlarda yapılabilir.
1- Diş Çekimi Hangi Durumlarda Yapılır?
Diş çekimi çeşitli pek çok durumdan kaynaklı yapılabilmektedir;
- Ağızda gömük dişler varsa,
- Dişler kist içerisinde yer alıyorsa,
- Apseli olan dişler varsa,
- İleri derecede diş eti iltihabı nedeniyle sallanan dişler varsa,
- Zamanında düşmeyen süt dişleri varsa,
- Aşırı konum değişikliği varsa,
- Kurtulamayacak derecede kırılma yaşanan dişler varsa,
- Dişteki çürük ve madde kaybı ileri derecede ise,
- Süt dişleri zamanında düşmediyse,
- Yer darlığı nedeniyle ortodontik tedaviye yardımcı olmak amacıyla, sorunsuz olduğu halde bazı dişler çekilebilir.
3- Diş Çekimi Öncesi Yapılması Gereken Hazırlıklar

Diş çekimi hazırlıklarından en önemlisi diş hekiminizi iyi seçmenizdir. Muayene sonrasında diş hekiminiz herhangi bir ilaca başlamanızı istediyse düzenli bir şekilde ilaç kullanımına başlamalısınız. Eğer bir hastalığınız veya alerjiniz varsa ilaç kullanmadan önce bunu doktorunuzla paylaşmalısınız.
İlaç tedavisinden sonra tekrar muayene olup size en uygun tedavi yöntemini diş hekiminizin belirlemesi gerekmektedir. Diş çekiminden önce pıhtılaşmayı geciktiren ilaçlar (aspirin gibi) kullanmamaya özen gösterilmelidir. İşlem öncesi dişler fırçalanmalıdır. Ağızdaki bakterilerin azalmasını sağlayıp enfeksiyon riskinin düşmesi sağlanmalıdır.
Öneri içerik: Sabit Protez Diş Fiyatları
4- Diş Çekimi İşlemleri
Genellikle diş çekimi hizmetleri her yerde benzerdir. Yapılması gereken bazı prosedürler vardır. Onlardan birkaçı şunlardır;
- Muayene: Muayene sırasında dişin çekilmeyeceğine karar verilir. Röntgen ya da farklı görüntüleme yöntemlerine başvurulabilir.
- Anestezi: Çekilecek dişin etrafı lokal anestezi ile uyuşturulur. Böylece işlem sırasında hasta herhangi bir ağrı hissetmez. Kimi durumlarda genel anestezi de uygulanabilir.
- Diş çekimi: Diş eti özel alet ile kaldırılır ve alttaki dişin kökü açığa çıkarılır. Diş çekme forsepsleri ile kök zayıflatılır ve diş çekilir.
- Kanamayı durdurma: Diş çekimi sonrası kısa süreli kanama olabilir. Bu durum son derece doğaldır. Bölgeye gazlı bez konur ve hastadan bir süre bu gazlı bezi ısırması istenir. Kimi durumlarda diş eti kenarlarının düzgün bir şekilde iyileşmesi için çözünebilir dikişler atılır.
- İyileşme: İşlem sonrası diş eti çevresi ortalama 1 hafta içerisinde iyileşir. Bu süre boyunca dikkat etmeniz gerekenleri diş hekiminiz sizlere açıklayacaktır.
NOT: Diş çekim fiyatları bu işlemlere göre değişiklik gösterebilir.
5- Diş Çekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Diş çekiminden sonra birkaç saat yeme içme durumuna dikkat edilmelidir.
- Olası bir şişliği önlemek adına diş çekiminin olduğu bölgeye buz uygulanabilir. Buz, 5’er dakika aralıklarla uygulanmalıdır.
- İlk 24 saat yoğurt, çorba, patates püresi ya da balık gibi yumuşak gıdalar ile beslenilmelidir.
- İlk 24 saat alkol tüketilmemelidir.
- Pipet kullanılmamalıdır. Bu durum ağızdaki basıncı artıracağı için kanamayı da artırabilir.
- Diş çekiminden sonra iki saat kadar bir şey yenmemeli, bu süre dolduktan sonra da mutlaka ılık şeyler tecih edilmeli ve çok sıcak ya da soğuk yiyecekleri tüketmemek gerekmektedir.
- Diş hekimi tarafından önerilen ilaç var ise bunlar saati saatine alınmalıdır.
- Diş çekimi sonrası en az 48 saat sigara veya tütün ürünü içilmemelidir.
- Kanama olan yerin hafif bir sızıntı halinde 6- 24 saat sürmesi normal kabul edilir. Fakat aşırı bir kanama varsa ya da bu süre aşılmışsa mutlaka diş hekimine başvurulmalıdır.
- Diş çekiminin olduğu yeri temiz tutmak önemlidir. Yara içerisine yemek artığı dolmamalıdır. Diş çekiminden 24 saat sonra, yumuşak bir diş fırçasıyla bölge yavaşça fırçalanabilir. Ilık tuzlu su ile gargara yapılabilir.
Diş Dolgu Fiyatları 2023 içeriğini de okumanızı öneriyoruz!
Yirmi yaş dişi çekiminin anlatıldığı animasyon videoyu izleyebilirsiniz;
Diş çekim fiyatları konusunda bu bilgileri verebiliriz. Soru ve görüşleriniz için YORUM bölümünden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Diş çekimi sigorta karşılıyor mu?
Sözleşmesi resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında yapıldığı sürece SGK diş çekim ücretlerini karşılamaktadır.
Diş çekimi zor mu?
Diş çekimi, günümüz teknolojisi sayesinde son derece kolaydır. İşlem oldukça kısa sürer ve lokal anestezi uygulandığı için hasta ağrı hissetmez.
İlgili Bağlantılar
Benzer İçerikler
Daha Fazla Makale








Yorum Bırak