Diş Taşı Temizleme Fiyatları 2024: Fiyat Nasıl Belirlenir?
Diş taşı temizleme işlemleri, düzenli olarak yaptırmamız gereken operasyonlar arasında yer alıyor. Bu da kişileri diş taşı temizleme fiyatları 2023’te ne kadar oldu araştırmasını yapmaya itiyor. Diş taşı temizliği fiyat 2023 listesini bu içerikte bulabilirsiniz.
Birçok diş tedavisi gibi diş taşı temizleme fiyatı 2024 yılında TDB tarafından belirleniyor. Özellikle devlet hastanesinde diş taşı temizliği ücreti sıklıkla araştırılıyor. TDB fiyat listesinden hareketle tüm fiyatları sizler için açıkladım.
Diş temizliği fiyatlarını araştırıyorsanız doğru adrestesiniz! O halde özelde ve devlette diş taşı temizleme ücretlerini açıklamaya başlayalım… 🙂
Diş Taşı Temizleme Fiyatları 2024 – Güncel TDB Fiyat Listesi
Özelde diş temizleme fiyatlarının TDB (Türk Dişhekimleri Birliği) tarafından belirlendiğinden bahsetmiştim. Peki, güncel fiyat listesi ne durumda? Sizler için detayları hemen aktarıyorum…
Diş taşı temizleme fiyatları 2024 yılında şu şekildedir;
Hizmet Fiyat (%8 KDV Dahil) Diş Taşı Temizleme Fiyatı (Detartaj – Tek Çene) 875,00 ₺ Diş Eti Altındaki Diş Taşları (Çift Çene) Fiyatı 1.400,00 ₺ – 1.600,00 ₺ Diş Eti Estetiği Fiyatı 1.120,00 ₺ Diş Eti Renk Açma Depigmentasyon (Segment) Fiyatı 2.430,00 ₺ Diş Parlatma Fiyatı 505,00 ₺ Gingivoplasti Tek Diş 835,00 ₺ Gingivektomi Tek Segment Fiyatı 940,00 ₺ Lokal Anestezi Altında Diş Taşı Temiziliği Fiyatı 1.400,00 ₺
NOT: Diş temizleme ücreti, yapılacak işlemin kapsamına göre değişiklik gösterebilir.
Öneri içerik: Zirkonyum Kaplama Fiyat 2023
Devlet Hastanesinde Diş Taşı Temizleme Fiyatları 2024
SGK kapsamında olan hastalar için devlet hastanesinde diş taşı temizliği ücreti alınmamaktadır. Bu kişiler, diş taşı temizleme fiyatı ödemeden diş taşlarını temizletebilirler. SGK kapsamında olmayan kişiler ise aşağıdaki fiyatlardan ücretlendirilirler.
Devlette diş taşı temizleme fiyatları şu şekildedir;
Hizmet | Fiyat |
---|---|
Diş Taşı Temizleme Fiyatları 2023 | 875,00 ₺ – 1.600,00 ₺ |
Diş Beyazlatma Fiyatları (4 diş) | 505,00 ₺ |
Lokal Anestezi Altında Diş Taşı Temiziliği Fiyatı | 1.200,00 ₺ – 1.600,00 ₺ |
Devlet Hastanesi Diş Tedavi Ücretleri
SGK diş taşı temizleme ücretlerini karşılamaya başlamıştır. Diş taşı temizleme işlemi sırasında yapılan bazı işlemlerde olabilir. İşlemler ve ücretleri şunlardır;
- Diş Hekimi Muayene: 315,00 ₺
- Uzman Diş Hekimi Muayenesi: 335,00 ₺
- Diş Hekimi Kontrol Muayenesi: 280,00 ₺
Özelde Diş Taşı Temizliği Fiyatları
Diş taşı temizleme işlemleri için genel olarak devlet hastanesi tercih ediliyor. Ancak devlet hastanelerinde yaşanan yoğunluklar nedeniyle randevu bulmak epey zor. Bu nedenle özelde diş temizleme fiyatları da araştırılıyor.
Özelde diş temizletme ücreti şu şekildedir;
- Diş temizleme fiyatları TDB tarafından alt sınır koyularak belirlenir.
- Buna göre diş taşı temizliği fiyatı için belirlenen yasal sınır 875,00 ₺’dir.
- Bu ücret dişin yapısına, durumuna ve mevcut operasyonlara göre değişiklik gösterebilmektedir.
Diş taşı temizleme fiyat 2023 bilgileri bu şekildedir…
Diş Taşı Temizliğinde Fiyatları Etkileyen Faktörler
Diş temizletme fiyatları 2024 yılında aşağıdaki etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir;
- TDB’nin yayınladığı taban fiyata göre,
- İllere göre,
- Kliniklere ve kliniklerin fiyatlandırma politikalarına göre,
- Hekimin uzmanlığına göre,
- Kullanılan malzemeye göre,
- Ek tedavi gerekip gerekmediğine göre fiyatlar değişkenlik gösterebilmektedir.
Öneri içerik: Diş Şeffaf Plak Fiyatları
Diş Taşı Temizleme Nedir?
Sigara, çay, kahve, çeşitli yiyecekler ve içecekler zamanla diş üzerinde lekelenmelere yol açmaktadır. Ön dişlerde sararmayla başlayan bu kir tabakası zamanla diş eti sorunlarına problem açmaktadır. Kızarık, şişlik, kanama ve ağız kokusu ile kendini belli etmektedir.
Dişler üzerinde oluşan tartar, sadece sağlık açısından değil aynı zamanda estetik görüntüyü de etkilemektedir. Bu yüzden kısa sürede temizletmek gerekmektedir.
Diş taşı temizleme, belli aletler kullanarak bu üst tabakadaki lekeleri temizleme işlemidir.
Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?
Diş taşı temizleme işlemi herhangi bir anestezi gerektirmez. Diş üzerinde biriken tartarlar özel fırçalar ile temizlenerek işleme başlanır. Diş eti çizgisinin üzerine kadar gelen tartarlar temizlenir.
Plaklar ilk olarak yüzeysel temizlendikten sonra daha derinden fırçalanmaya başlanır. Diş taşları kazınarak diş yüzeyinin temizlenmesi sağlanır.
Özelde Diş Çekimi Ne Kadar? içeriğini okumanızı öneriyoruz!
Diş Taşı Nasıl Meydana Gelir?
Diş taşı; diş üzerinde biriken mineral ve sert bakteri birikintilerine verilen genel bir addır. Düzenli bakım ve temizlik yapılmadığı zaman dişlerin üzerinde tabaka birikir. Düzenli temizleme olmadığı zaman üst tabakada tartar oluşumuna sebep olmaktadır.
Ağız bakımına önem vermeyen kişilerde ortaya çıkan diş taşı, ağız içerisinde kontrolsüz bir bakteri ortamının oluşumuna neden olmaktadır. Bu tartarlar dişin hem ön hem de arka tarafında olabilirler. Diş taşlarının rengi sarı veya kahverengi olabilir. Böyle bir durum tespit edildiğinde ilerlemeden tedavi başlanmalıdır.
Diş taşı oluşmasının sebebi çoğunlukla hasta kaynaklıdır. Fazla şeker tüketimi, çay, sigara, kahve gibi şeyler tüketmek tartara sebep olur. Diş taşı erkenden müdahale edilmesi gereken bir durumdur.
Diş Taşının Zararları Nelerdir?
Diş taşının zararları şunlardır;
- Diş Eti Hastalıkları: Diş taşları, dişin diş eti ile birleştiği yerlerde oluşur. Diş eti rahatsızlıklarında genellikle ilk kanama görülür. Diş eti hastalıkları ağız ve vücut sağlığını tehdit etmektedir. Tedavi edilmedikleri takdirde diş kayıplarına neden olmaktadır.
- Diş Etlerinin Kanaması: Diş eti kanaması diş taşı kaynaklı ve diş eti problemlerinin başlangıç aşaması olmaktadır. Bazı hastalarda diş fırçalama sırasında kanama görülebilir.
- Ağız Kokusu: Diş taşları genellikle ağız hijyen eksikliğinden kaynakladığı için bu da ağız kokusuna sebep olmaktadır.
- Diş Eti Çekilmesi: Diş taşlarının neden olduğu iltihap ve zarara karşı vücudun gösterdiği reaksiyon diş etlerinin o bölgeden uzaklaşmasıdır.
- Diş Kaybı: Diş eti çekilmesinden dolayı diş kaybı gerçekleşebilmektedir.
Diş Taşı Temizleme Ne Kadar Sürer?
Bu durum değişkenlik gösterebilmektedir. O yüzden cevabı net değildir. Tartarın miktarı ve derinliğine göre süre değişmektedir. Bu işlem yapılırken ağız içi bakımı tamamen yapılır. Bu nedenle bazı hastaların işlemi yarım saat sürerken bazı hastaların 1 saate yakın sürebilir. Genellikle tek seansta işlem bitmektedir.
Diş Taşı Temizliği Acıtır mı?
Hayır, diş taşı temizliği can acıtıcı bir işlem değildir. İşlem sırasında çok az hassasiyet hissedilse de bu durum doğaldır. Diş taşı temizliğinde korkulacak bir durum söz konusu değildir. İşlem sırasında büyük çoğunlukla lokal anesteziye dahi ihtiyaç duyulmaz.
İlginizi çekebilir: Diş Dolgu Fiyatları
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Önlenir?
Her insanda oluşabilen diş taşını önlemek için bazı kurallara dikkat etmek ve alışkanlık haline getirmek önemlidir. Öncelikle dişlerin düzenli olarak günde 2 defa detaylı şekilde fırçalanması gerekmektedir. Dişlerini düzenli fırçalayan kişilerde diş taşı oluşumu daha az seviyededir.
Diş macunu seçimi, plak oluşumunda önemli bir konudur. Diş macunu seçimi yaparken florürsüz diş macunu kullanmak gerekmektedir. Bunlara dikkat ederseniz diş taşı oluşumunu en aza indirmiş olursunuz.
Tartar Temizliği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Tartar temizliği sonrasında hastaların dikkat etmesi gereken noktalar vardır. Temizleme işlemi yapıldıktan sonra dişlerde hassasiyet meydana gelmesi mümkündür.
İşlemden sonraki ilk 2 saat boyunca hiçbir şey yiyip içilmemesi gerekir. İlk 24 saat içerisinde ise hassasiyetten dolayı çok sıcak şeyler içilmemesi gerekir.
Bunların dışında ise işlemden sonra düzenli olarak diş ipi kullanılmalı ve dişler fırçalanmalıdır.
Evde Diş Taşlarından Kurtulmak Mümkün mü?
Diş taşı temizliği yapılması için diş altlarının temizlenmesi gerekir. Bu nedenle ev ortamında, daha önceden oluşmuş tartarlardan kurtulmak mümkün değildir. Fakat tartarın oluşmasını engellemek mümkündür.
Dişler düzenli fırçalandığında, diş ipi kullanıldığında ve diş hekimi düzenli aralıklar ile ziyaret edildiğinde diş taşı oluşumu önlenebilir.
Diş Beyazlatma ve Diş Temizletme Arasındaki Fark Nedir?
Diş beyazlatma işlemi diş üzerine sürülen beyazlatma jeli sayesinde dişlerin renginin 2 ile 10 ton arası açılması işlemdir. Diş taşı temizliği ise diş üzerinde biriken tartarların özel aletler ile temizlenmesi işlemidir.
Diş beyazlatma işleminden önce varsa diş taşları mutlaka temizlenir. Diş beyazlatma işlemi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve fiyatlandırmayı incelemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Öneri içerik: Diş Beyazlatma Fiyatları
Diş taşı temizleme fiyatları 2023 listesi hakkındaki Yazımızı beğendiyseniz aşağıya yorum bırakmayı unutmayınız.😊
İlgili Bağlantılar
Benzer İçerikler
Daha Fazla Makale
Yorum Bırak